NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

De VANG-Academie textiel gaat in maart 2023 van start

Datum: 14-02-2023
Tijdens de VANG-academie word je in vier dagen gedurende het jaar bijgepraat over alle relevante onderwerpen op het gebied van textielinzameling en -verwerking. Van inzamelmiddelen, kwaliteit, communicatie en handhaving tot sortering en aanbestedingen.

Je gaat ook actief aan de slag met een plan van aanpak voor verbetering van de textielinzameling en verwerking binnen de eigen gemeente of publieke bedrijf. RWS en NVRD ondersteunen je bij de uitvoering van dat plan van aanpak en je ook kunt leren van de ervaringen van andere deelnemers. Na afronding van de VANG-academie heb je de instrumenten in handen, en de vaardigheden en kennis in pacht, om de inzameling en verwerking van het textiel in jouw gemeente zowel kwalitatief als kwantitatief te optimaliseren.

Programma
De VANG-Academie start op dag 1 met een excursie, een uitgebreide introductie in de textielketen en een update over de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid voor textiel. Vervolgens breng je de stand van zaken rond textielinzameling en -verwerking binnen je eigen gemeente in kaart. Je wordt daarbij geholpen door zowel het handboek als het werkboek VANG-Academie textiel. Op dag twee komen inzamelmiddelen, transport, communicatie en gedrag, handhaving en aanbestedingen & contracten aan de orde. Naar aanleiding van dag twee ga je aan de slag met een verbeterplan voor textiel. Dat plan wordt op dag 3 besproken, en waar mogelijk aangescherpt, zodat je vervolgens met de implementatie van het plan van aanpak aan de slag kunt. Je wordt daarbij geholpen tijdens een 1-op-1 coaching sessie. Tijdens dag 4 bespreken alle deelnemers de stand van zaken van hun plan van aanpak.

De Academiedagen vinden plaats op 16 maart (inclusief excursie), 16 mei, 15 juni en 9 november. Je kunt je daar nu alvast voor aanmelden.

Let op: er is slechts ruimte voor 15 deelnemers. Meld je dus snel aan!

Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.