NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Directeur NVRD bij Spraakmakers op NPO1

Datum: 16-11-2022
Op dinsdag 15 november was directeur van de NVRD, Wendy de Wild, te gast bij het radioprogramma Spraakmakers op NPO1. Het gespreksonderwerp: luiers en incontinentiemateriaal. Wat is er nodig om deze afvalberg te verminderen en circulair te maken?
​We moeten met z'n allen veel minder restafval gaan produceren. Maar liefst acht procent van het restafval bestaat uit luiers en incontinentiemateriaal, daar is dus nog een wereld te winnen. Luiers kunnen meer worden gerecycled, maar zouden ook veel duurzamer kunnen worden geproduceerd. 

In het gesprek met Wendy ging het onder andere over recyclingcapaciteit, gescheiden inzameling, meer verantwoordelijkheid voor producenten en wasbare luiers. Ook ging Spraakmakers op bezoek bij de vooralsnog enige luier-recyclinginstallatie van Nederland bij ARN in Weurt. Daar spraken zij met Peter Drewes en Willem Elsinga. 

Het bezoek van Wendy kijk je terug via deze link

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.