NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Doe mee met de Week van de AfvalHelden!

Datum: 14-01-2021
Van 1 tot 7 maart is het zover: dan vindt de Week van de AfvalHelden plaats. Tijdens deze week staan alle operationeel medewerkers in de afval- en reinigingsbranche in het zonnetje. Gedurende de week zijn er verschillende mogelijkheden om als organisatie mee te doen. De Week wordt afgetrapt met een opening door staatssecretaris Stientje van Veldhoven. Ook zij toont graag haar waardering voor onze branche.

Kleurplatenactie
Op de website van Week van de AfvalHelden zijn verschillende kleurplaten te downloaden. Deze zijn vrij te verspreiden in het eigen verzorgingsgebied; geef ze bijvoorbeeld een week eerder mee aan inzamelaars om te verspreiden tijdens hun ronde. Inwoners kunnen hun waardering voor de AfvalHelden tonen door deze kleurplaat voor het raam te hangen tijdens de genoemde week. De inzamelaars krijgen daarmee een leuke kleurrijke verrassing op hun route.

Landelijke Ontbijtdag
Nu de Vakdag op 3 maart niet doorgaat en we onze AfvalHelden die dag toch graag in het zonnetje zetten, roepen we iedereen op om op 3 maart een ontbijt-to-go voor de medewerkers te regelen. Dan maken we er een Nationale AfvalHelden Ontbijtdag van. Dit kunt u zelf organiseren, via uw eigen cateraar, of als die vanwege Coronamaatregelen gesloten is via de plaatselijk bakker.

Kalender en posters
Laat zien dat de organisatie meedoet door communicatiemiddelen uit de toolbox te delen. Hang bijvoorbeeld de speciaal ontwikkelde kalender op. Laat deze kalender printen bij je copyshop en hang hem bijvoorbeeld in de kantine. Verjaardagen van Helden worden zo nooit meer vergeten. Er is ook een versie waarbij je zelf foto's van het bedrijf of medewerkers toe kan voegen. Of print de posters met daarop AfvalHelden uit de gehele branche. Deze posters zijn beschikbaar in verschillende formaten. Hang er bijvoorbeeld één in een abri aan gemeentezijde, of in de kantine.

De organiserende partijen, NVRD, VA en O&O Fonds GEO blijven druk bezig met het ontwikkelen van communicatiemiddelen en het organiseren van activiteiten. Houd de website van de NVRD in de gaten om op de hoogte te blijven van actueel nieuws. 

Laat zien dat jullie organisatie ook meedoet door aan te melden via: https://www.weekvandeafvalhelden.nl/meedoen/

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.