NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Eerste NVRD-Kennisbijeenkomst van 2020: 'Bestaat de perfecte verpakking?'

Datum: 17-12-2019
Op 16 januari 2020 trapt de NVRD samen met haar leden het nieuwe jaar af tijdens de Kennisbijeenkomst ‘Bestaat de perfecte verpakking?’. Na een inspirerend programma heffen we, omdat dit de eerste bijeenkomst van het nieuwe jaar is, het glas op 2020. De bijeenkomst is mede georganiseerd door netwerk Young NVRD.

Verpakkingen: al jaren stof voor gesprek in de branche. Van vergoedingen tot recycling: we bekeken de verpakking vanuit verschillende thematieken. Tijdens deze bijeenkomst verruimen we ons blikveld. Wat is de perfecte verpakking volgens andere branches en andere functies? Op 16 januari delen zeven experts uit andere vakgebieden hun visie op verpakkingen. Hieronder een korte vooruitblik op twee van de zeven sprekers:

Taco Kingma, Sustainability manager FrieslandCampina
Het is FrieslandCampina’s ambitie om in 2025 wereldwijd alle verpakkingen volledig recyclebaar te maken. Eind oktober 2019 introduceerde de multinational een volledig recyclebare en lichtere versie van de hersluitbare verpakking voor kaas. Dit kan leiden tot een afname van ruim 300.000 kg plastic per jaar. Het bedrijf heeft als doel uiteindelijk volledig circulaire verpakkingen gebruiken.

Nienke van der Veen, Technisch Verpakkingsspecialist HEMA
“Bij HEMA is een duurzamere verpakking steeds belangrijker, maar de verpakking is ook een belangrijk onderdeel voor de presentatie. Voor mij als verpakkingsspecialist zit de grootste uitdaging in het vinden van de balans tussen design, duurzaamheid en het beschermen van de producten in de gehele logistiek aan den ene kant, en het opleiden van zowel consument als collega’s aan de andere kant.”

Voor het volledige programma en direct aanmelden klik hier.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.