NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Eerste Textiel Races succesvol

Datum: 13-12-2020
De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen om zoveel mogelijk oude kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen.  Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van oude kleding en textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk.

De Textiel Race is een nieuw project van de bedenkers van de E-Waste Race, waar al meer dan 800 scholen aan hebben meegedaan. In de maand november zijn negen scholen uit de gemeente Amsterdam en tien scholen uit de regio Noord-Veluwe aan de slag gegaan met de Textiel Race. Dit project over circulair textiel was een doorslaand succes volgens Curitas, de gemeente Amsterdam en de gemeenten uit Noord-Veluwe. De scholen hebben in totaal ruim 37.000 kg textiel ingezameld voor recycling en hergebruik. Het ingezamelde textiel was allemaal van een hoogwaardige kwaliteit en kan dus goed gerecycled of hergebruikt worden. 

Ook hebben de leerlingen bijna 900 reparaties aan kapotte kledingstukken uitgevoerd. Partners van de Textiel Race, textiel bedrijven en inzamelaars, hebben de scholen hiermee geholpen. De organisatie en partners van de Textiel Race kijken terug op een geslaagde race. Ook zijn docenten, ouders en leerlingen enthousiast over het project. Men heeft een goede bijdrage geleverd aan de fysieke inzamelresultaten en aan de bewustwording op het gebied van circulair textiel.  

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.