NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

En de winnaars van de Heel Holland Recycle wedstrijd zijn:

Datum: 05-12-2019
Ellen Voss en Esther Bronckhorst! Beiden deden mee aan de actie van de NVRD om te tellen hoeveel elektronische apparaten ze in huis hadden, vulden het recyclehuis in, stuurde dit op en winnen nu allebei een Refurbished I-pad! Proficiat dames!

De Nationale recycleweek werd dit jaar voor het eerst georganiseerd  van 14 tot 21 oktober. De week stond geheel in het teken van E-waste. Kleine elekronische apparaten blijven nog te vaak liggen terwijl deze prima te recyclen zijn en vaak waardevolle grondstoffen bevatten. Voorafgaande en tijdens de week weren inwoners opgeroepen om zoveel mogelijk van dit e-waste in te leveren.

Recyclehuis
De NVRD ontwikkelde samen met partners het Recyclehuis. Dit huis stuurde de NVRD naar alle Nederlandse Gemeenten die het vervolgens in hun huis-aan-huis bladen publiceerden. Op het huis konden mensen invullen hoeveel elektronische apparaten ze in huis hebben en hoeveel ze wegbrengen. We kregen meer dan 100 ingevulde huizen terug en trokken afgelopen week de winnaars. Het recycle huis blijft beschikbaar zonder de winactie.

Podcast
Tijdens de week ging Tjeerd de Groot op bezoek bij Mark Beumer van het Groene Brein om samen met hem te kijken hoeveel e-waste hij in huis heeft. In een op het oog opgeruimd huis kwamen er toch nog wat doosjes (met klein e-waste) tevoorschijn. Luister in onderstaande podcast of Mark Beumer zijn 20 jaar oude Nokia 3310 nog aan de praat krijgt en hoeveel hij daadwerkelijk weg gaat doen.

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.