NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Enquête inzameling luier en incontinentiemateriaal

Datum: 14-10-2021
De inzameling en recycling van luiers wordt steeds belangrijker. Er zijn meerdere gemeenten die inzamelen en recent is een eerste recyclinginstallatie in Nijmegen officieel geopend. Uit diverse overleggen en gesprekken maken wij op dat er nog veel vragen zijn over de inzameling en verwerking van luiers. Er zijn meerdere mogelijkheden daartoe, maar vaak is niet goed bekend wat de voor- en nadelen van de verschillende opties zijn.

NVRD werkt samen met Rijkswaterstaat, het ministerie van I&W en het ministerie van VWS aan het sluiten van de keten van luiers. Via deze enquête willen wij graag inzicht krijgen in de ervaringen die tot nu toe zijn opgedaan met de inzameling van luiers. Wij vragen daarvoor uw medewerking. Door een gezamenlijke inspanning kunnen we inzameling en recycling beter mogelijk maken. Zou u deze enquête willen invullen, ook als u geen ervaring heeft met inzameling van luiers? In dat geval kunt u aangeven welke informatie u vooral belangrijk vindt.

De enquête is te vinden via deze link en bedoeld voor medewerkers van gemeenten en inzamelaars. Wij bedanken u alvast hartelijk voor uw medewerking.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.