NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Factsheet over plaatsing ondergrondse afvalcontainers gereed

Datum: 22-10-2020
Veel gemeenten maken gebruik van ondergrondse afvalcontainers bij de inzameling van huishoudelijk afval. Op 2 augustus 2017 besloot de Raad van State dat locaties voor plaatsing van ondergrondse containers bij besluit moeten worden aangewezen (ECLI:NL:RVS:2017:2061). Wij gaan ervan uit dat hetzelfde geldt voor de verzamellocaties van minicontainers. Gemeenten moeten hiermee rekening houden wanneer zij ondergrondse containers willen plaatsen of locaties selecteren waar minicontainers moeten worden aangeboden.

Plaatsing vergt een goede voorbereiding en nauwkeurige besluitvorming. Om gemeenten daarbij te helpen, heeft de NVRD in samenwerking met Hekkelman Advocaten de Factsheet ondergrondse containers opgesteld.

De Factsheet ondergrondse containers bevat de juridische en praktische stappen die gemeenten moeten nemen wanneer overgegaan wordt tot plaatsing van ondergrondse containers. Deze stappen zijn in een stroomschema gezet om de verschillende keuzes die gemeenten kunnen maken inzichtelijk te maken. Het stroomschema bevat 9 stappen. Per stap bevat de factsheet zowel uitleg over de juridische als waar mogelijk de praktische uitwerking daarvan. Het stroomschema treft u hier alvast aan.

Mocht u vragen hebben over de factsheet, dan kunt u contact opnemen met de NVRD (post@nvrd.nl of 088 377 00 00).

 

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.