NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Feestelijke afsluiting Nationale Recycleweek in Zwolle

Datum: 24-10-2019
Op 19 oktober vond de afsluiting van de Nationale Recycleweek plaats bij de GRIP-wagen in Zwolle. Ter gelegenheid van deze recycleweek reikte Olaf Prinsen, directeur van de NVRD, een refurbished iPad uit aan diegene die op zaterdagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur de meeste stuks kleine e-waste inleverde bij de GRIP-wagen. De winnaar is mevrouw Lieverts die deze ochtend maarliefst 69 stuks klein e-waste inleverde.  

Over de Nationale Recycle Week
De Nationale Recycleweek vond plaats van 14 tot 21 oktober. De afsluiting van de week was een samenwerking tussen NVRD, Rova, Wecycle en de gemeente Zwolle. De Recycleweek focust zich op e-waste. Veel mensen weten niet hoeveel apparaten/lampen ze in huis hebben. Daarnaast laten mensen vaak afgedankte elektronica in lades of op zolder liggen. Dat is zonde want het is een stroom die zeer goed te recyclen is. Vandaar dat nu deze campagne om mensen bewust te maken. Meer informatie over de week: www.iedereenrecyclet.nl.

Wat is de GRIP-wagen?
Bij de GRIP-wagen kunnen inwoners uit Zwolle terecht met hun afval dat niet in de (ondergrondse) container hoort. Het ingeleverde afval is een waardevolle grondstof voor het maken nieuwe producten. Het gaat dan om kleine hoeveelheden afval, zoals piepschuim, klein chemisch afval en kleine elektrische apparaten. Als het in een grote boodschappentas past, dan mag het ingeleverd worden bij de GRIP-wagen. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle en op de markt in de stad. Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.