NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Friederike Kleijn (Circulus) gedetacheerd bij ISWA

Datum: 01-03-2023
Sinds de komst van ISWA naar Nederland, wordt er iedere 6-12 maanden een medewerker van een NVRD-lid gedetacheerd bij de internationale organisatie. Friederike Kleijn, Senior communicatieadviseur bij Circulus, zal zich tot februari 2024 bij het ISWA-team gaan voegen.

Bij ISWA gaat Friederike zich met name buigen over het RECLAIM-project. Met dit project wil ISWA het mogelijk maken om afval ook op de meest afgelegen plekken op de juiste manier in te zamelen. De Griekse eilanden zijn hier een goed voorbeeld van: daar komt vaak alleen in de zomer veel afval vrij, wat vervolgens naar het vasteland verscheept moet worden om verwerkt te worden. Dat is een inefficiënt en vaak ook duur proces.

Met het RECLAIM project ontwikkelt de werkgroep van ISWA een verplaatsbaar, makkelijk te installeren, efficiënte en betaalbare afvalsorteerinstallaties. Om ook de lokale bevolking te stimuleren en bewust te maken van hun rol in de keten, is de werkgroep van plan om milieuspellen te ontwikkelen.

Lisette Bosch, directeur van Circulus, is blij dat één van haar medewerkers de internationale organisatie gaat ondersteunen: "Er is geen 'Planet B'. Door internationaal de krachten te bundelen en de afvalstroom op verantwoorde wijze aan te pakken, kunnen van elkaar leren en elkaar inspireren. Circulus ondersteunt het ISWA van harte en is dan ook trots dat 'onze' Friederike Kleijn de komende periode voor het ISWA aan de slag gaat."

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.