NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Gemeentelijk Grondstoffencongres 19 maart 2020

Datum: 19-12-2019
Een goed verhaal begint bij jezelf: Laten we afvalscheiding eenvoudig en beter uitlegbaar maken.Deze oproep staat centraal tijdens de nieuwste editie van het Gemeentelijk Grondstoffencongres op 19 maart 2020. De meeste inwoners scheiden hun afval goed en willen hun bijdrage leveren. Dat is één van de succesvolle resultaten van het VANG-programma waarop gemeenten in opmaat naar een circulaire economie hebben ingezet. Maar ondanks alle inspanningen wordt nog regelmatig de nut en noodzaak van afvalscheiding ter discussie gesteld. 

Stijgende afvaltarieven, strengere wetgeving, problemen met afzetmarkten en strengere kwaliteitseisen zorgen ervoor dat we een goed verhaal moeten hebben om inwoners blijvend te stimuleren hun afvalstromen te scheiden. In de Woonindustrie in Nieuwegein draait het daarom een dag lang om de vraag wat gemeenten kunnen doen om samen met inwoners tot meer en betere afvalscheiding te komen. Het Gemeentelijk Grondstoffencongres is daarmee dé aangewezen plek om nieuwe inspiratie en informatie op te doen over welke middelen en instrumenten in te zetten, welke mogelijkheden er per afvalstroom zijn en welke best practices er zijn.

Inspirerend en actueel
Na een kort en inspirerend plenair programma zijn er vier rondes met deelsessies. Alle belangrijke onderwerpen van dit moment komen aan de orde, zoals:

  • Betekenis nieuwe wetgeving voor gescheiden inzameling in de praktijk
  • Eerste ervaringen met circulaire ambachtscentra
  • Kwaliteit en afzet van Textiel, GFT en Papier
  • Transparante communicatie over PMD
  • Pilots met stedelijke inzameling
  • Terugblik op en vooruitkijken na 5 jaar VANG
  • En nog vele andere actuele onderwerpen

Verzeker uzelf van een plaats door u nu alvast in te schrijven voor het Gemeentelijk Grondstoffencongres 2020. U ontvangt dan in januari als eerste het definitieve programma, zodat u als eerste de keuze heeft uit alle deelsessies.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.