NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Geslaagde bijeenkomst met producenten en retailers

Datum: 14-10-2021
Afgelopen dinsdag heeft de NVRD een Ronde Tafelsessie met een kleine groep producenten en retailers georganiseerd. Directe aanleiding was het WUR-onderzoek naar de recyclebaarheid van kunststofverpakkingen en de daaraan gekoppelde oproep om veel meer samen naar de hele keten te kijken.

In een goede en constructieve sfeer zijn enerzijds de uitkomsten van het onderzoek en mogelijke verbeteropties met elkaar besproken en anderzijds de verschillende overwegingen om tot bepaalde keuzes te komen - zowel bij de keuze van verpakkingen als bij de wijze van inzameling en sortering - met elkaar gedeeld. De behoefte om terugkoppeling vanuit de keten te krijgen maar ook om tot een eenduidig verhaal te komen richting consument en/of inwoner werd breed gedeeld. Bij de afsluiting is afgesproken om aan deze sessie een vervolg te geven om deze samenwerking in de keten verder te onderzoeken.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.