NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Gladheidcongres 2020

Datum: 19-12-2019
Op 16 april 2020 organiseert de NVRD voor de 13e keer het Nationaal Gladheidbestrijdingscongres. Hét landelijk congres voor alle professionals betrokken bij het gladheidbeheer op de Nederlandse (en Vlaamse) wegen.

Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen en trends in gladheidbeheer en welke innovaties staan ons te wachten? Zeker is dat duurzaamheid een steeds belangrijker thema wordt in gladheidbeheer. Duurzaam gladheidbeheer is dan ook het centrale thema van het congres. Duurzaam in de zin van de toekomst van gladheidbeheer gezien de klimatologische ontwikkelingen en duurzaam in de zin van het beperken van de milieu-impact van gladheidbeheer.

We hebben al een aantal inspirerende plenaire sprekers vastgelegd rondom de thema’s Innovatie en duurzaamheid, Klimaat en Smart mobility.

Ruud Koornstra
Ondernemerschap, politiek, duurzaamheid. Ruud Koornstra weet er alles van, uit eigen ervaring. Hij loopt onvermoeibaar heen en weer tussen politiek, bedrijfsleven, milieuorganisaties, wetenschap en innovatieve bedrijven om de transitie naar een duurzaam Nederland te versnellen. Hij staat middenin innovatie en duurzame ontwikkelingen en heeft een zwak voor gladheidbeheer. De ideale spreker dus om een congres over duurzaam gladheidbeheer te openen.

Reinier van den Berg
Reinier is een ‘oude’ bekende op ons Gladheidscongres. Hij is metereoloog en bekend geworden als weerman bij het RTL. Naast de passie voor klimaat heeft hij ook een passie voor duurzaamheid. Reinier van den Berg spant zich wereldwijd in om mensen bewust te maken van de gevolgen van klimaatverandering. Hij zal met ons terugkijken op de afgelopen winterperiode en vertellen wat ons als gladheidbeheerders de komende jaren te wachten staat.

Er wordt hard gewerkt aan de verdere invulling van het programma. Onderwerpen die in de deelsessies aan bod komen zijn:

Communicatie over gladheidbeheer, hoe bereik je de burger?
Samenwerking en afstemming in gemeentelijk gladheidbeheer
Voorspellen van gladheid en de rol van (wegdek)sensoren
Duurzame dooimiddelen, feit of fictie?
Deskundigheid en het samenspel van coördinator en meteoroloog.
Gladheidbeheer: zelf doen of laten doen?
Een circulaire kijk op materieel.
De zin of onzin van zomerstrooien
Wet- en regelgeving, whats new?

Aanmelden en meer informatie

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.