NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Handen-uit-de-mouwen bijeenkomst Young NVRD

Datum: 10-03-2022
Eindelijk! Het Young NVRD netwerk kan elkaar weer fysiek gaan ontmoeten. Hiervoor trekken we dan ook meteen een hele dag op 26 april uit. Wat we gaan doen? Aan het werk!

​Gemeenten en afvalbedrijven zijn dagelijks bezig met het inzamelen van afval en het schoonmaken van de openbare ruimte. Hoe die uitvoering precies in z'n werk gaat wordt vaak bedacht door hun collega's, zoals managers, beleidsmedewerkers en projectleiders, maar hoe gaat het in de praktijk? Wij bieden alle Young NVRD'ers de kans om een keer mee te lopen met de uitvoerende dienst van ACV. Van hun werk en ervaringen op straat valt namelijk een boel te leren. 

Programma
10.30 uur - Inloop en ontvangst in Ede
11.00 uur - Welkom Young NVRD en presentatie ACV

ACV is de afvalinzamelaar in de gemeenten Ede, Renkum, Renswoude, Veenendaal en Wageningen. Hoe is het nou eigenlijk om achter op zo'n inzamelvoertuig te staan? Wat wordt er met afval gedaan dat naast containers ligt? Hoe worden straten schoongehouden? Wat kunnen wij leren van de uitvoering? Tijdens deze bijeenkomst gaan Young NVRD'ers zelf de handen uit de mouwen steken!

12.00 uur - Lunch
12.30 uur - Stages

Er is keuze uit vier verschillende 'stages': 1. Inzameling: mee met een inzamelvoertuig. 2. Beheer openbare ruimte: mee met het onderhouden van plantsoenen en parken,  de veegwagen, of met de wijkploegen. 3.Schone Buurt Coach: mee de wijk in en 4. Afvalbrengstation: meewerken op de milieustraat. 

Bij aanmelding kun je door middel van een top 4 doorgeven welke stages jouw voorkeur hebben. Maar let op: we hebben beperkte plaatsen per stage. Als de 'stageplekken' vol zitten (volgens het 'wie het eerst komt, het eerst maalt'-principe) hebben we een leuk alternatief middagprogramma voor de rest van de deelnemers. We gaan dan o.a. op bezoek bij de textielsortering in Ede.

16.00 uur - (Alcoholvrije) borrel met terugkoppeling

Enthousiast geworden? Meld je dan aan! Aanmelden voor deze bijeenkomst kan t/m dinsdag 13 april. Om mee te mogen lopen bij de stages moet je vooraf een online veiligheidstraining voltooid hebben (duur: max. 30 minuten).  Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.