NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Handreiking ‘Aandacht voor kwaliteit van PMD’

Datum: 14-07-2021
Gemeenten in Nederland en producenten van verpakkingen staan voor de opgave de huidige recyclingprestaties van grondstofstromen te verbeteren. Het verbeteren van de recyclingprestaties voor PMD is een belangrijk uitgangspunt van de Ketenovereenkomst 2020 – 2029. Om gemeenten te helpen bij het optimaliseren van de kwaliteit van brongescheiden PMD heeft de PKO werkgroep Inzamelen (bestaande uit vertegenwoordigers van het Afvalfonds Verpakkingen, Nedvang, VNG en de NVRD) op basis van best practices van gemeenten een handreiking voor gemeenten op laten stellen.  Dit heeft uiteraard plaatsgevonden in afstemming met het programma VANG-HHA en de aandacht voor kwaliteit daarbinnen.  

Totstandkoming
In opdracht van de PKO-werkgroep Inzamelen heeft IPR Normag ervaringen, informatie en aanknopingspunten voor de handreiking verzameld aan de hand van in totaal 30 gesprekken met verschillende gemeenten en inzamelorganisaties, aangevuld met de resultaten van al beschikbare onderzoeksrapporten. Dit heeft geleid tot de handreiking ‘Aandacht voor kwaliteit van PMD’. De focus van de handreiking is gericht op de relevante processen waarop een gemeente zelf direct en indirect invloed heeft en is bedoeld om gemeenten een praktisch handelingspersepectief te bieden om de kwaliteit van het brongescheiden PMD te verbeteren.

Download hier de handreiking

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.