NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Handreiking afvalbeleid gemeenten

Datum: 20-07-2021
Afgelopen weken is er hard gewerkt aan een handreiking voor wethouders en raadsleden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar maart. De lokale politieke partijen zullen deze zomer hun definitieve verkiezingsplannen opstellen. Daarom denken wij dat het goed is dat zij deze handreiking voor die tijd ontvangen en kunnen raadplegen.

Doel van deze handreiking is om objectieve en feitelijke informatie te verschaffen over hoe gemeenten hun afvalbeleid kunnen inrichten. Ook wordt er specifiek ingegaan op enkele concrete (no-regret) maatregelen die gemeenten kunnen nemen en worden bijvoorbeeld de afwegingen rondom bron- en nascheiding grafisch weergeven in een infographic. In deze handreiking wordt geen specifiek standpunt ingenomen over de in te zetten maateregelen. Er zijn immers meerdere wegen die naar Rome leiden en elke weg kent zijn eigen karakteristieken.

Download de documenten in het NVRD dossier gemeenteraadsverkiezingen 2022

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.