NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Het NVRD Jaarcongres, inspirerend en gezellig tegelijk!

Datum: 17-05-2023
Precies een week geleden ging ons NVRD Jaarcongres van start. Voor ons bureau jaarlijks weer een spannende tweedaagse, maar ook iets waar we als vereniging enorm naar uitkijken. Twee dagen waarop we elkaar ontmoeten en bijpraten, en waar we ons laten uitdagen en inspireren. Met bijna 350 aanwezigen was de opkomst weer boven verwachting.
Een tweedaagse waar een Algemene Ledenvergadering, netwerkavond, congres, diner en feestelijke afsluiting elkaar opvolgen. Wil Sijstermans, directeur van Rd4, trapte af in de outfit waarmee hij vorig jaar uit een vliegtuig sprong (?) om het Jaarcongres in het Limburgse Heerlen aan te kondigen. Het thema dit jaar was: Zoek je grenzen op! En dat hebben we gedaan, bijvoorbeeld door…  
  • dit jaar niet neer te strijken in een reguliere congreslocatie, theater of bioscoop, maar het terrein van Rd4 om te toveren tot congreslocatie; 
  • de uitgesproken dagvoorzitter Harm Edens ons door de dag te laten leiden. Met zijn scherpte zocht hij de grenzen op van zowel de sprekers als de deelnemers; 
  • de dag gezamenlijk af te trappen met een energieke Haka (inclusief het nodige geluid);
  • ons te laten stylen in tweedehands kleding door Broke Ass Millionaires;
  • het menu te verrijken met eetbare insecten.
Tijdens het congres hebben we ons laten verrassen door uiteenlopende sprekers. Na de jaarrede van NVRD voorzitter Henry Meijdam waren we een en al oor voor:
  • Jan-Paul Rutten (Directeur Gulpener) over hoe grote ambities concreet worden zodra je ze durft op te schrijven. Ook als je nog geen idee hebt hoe je ze gaat realiseren.  
  • Diede Vendrig (Gedragspsycholoog) over hoe we als mens niet doen wat we zeggen en niet zeggen wat we doen. 
  • Jaap Korteweg (De Vegetarische Slager) over hoe zijn persoonlijke idealen en no-nonsense aanpak aan de basis staan van de successen achter De Vegetarische Slager en Those Vegan Cowboys. 
  • Esther Crombag (Auteur Blind Vertrouwen) over hoe ze leerde vertrouwen op anderen nadat ze op haar elfde binnen 24 uur blind raakte en vele persoonlijke successen boekte. 
  • Michel Verheijden (Improvisatie cabaretier) over hoe je de weerstand voor het onbekende omzet in durf, zodat je ongeremd leert veranderen.   
Denk je nu: “Was het maar 2024, dan mag ik weer!” of “Shit, wat heb ik gemist?”. Op 5 en 6 juni 2024 zijn we te gast bij Omrin in Leeuwarden. Daar laten we ons inspireren op het gebied van innovatie en data. Zet het NVRD Jaarcongres 2024 dus alvast in je agenda! 


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.