NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Hoeveelheid restafval terug op niveau van voor corona

Datum: 18-07-2022
In de NVRD Benchmark Huishoudelijk Afval zijn inmiddels de inzameldata van ruim 180 gemeenten over het jaar 2021 verwerkt. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid restafval ten opzichte van coronajaar 2020 weer is afgenomen tot het niveau van voor corona.
Ook de totale hoeveelheid huishoudelijk afval is weer enigszins op niveau, zo bleek uit een publicatie van het CBS eind vorige week. Met name de hoeveelheden tuinafval, hout en puin namen weer af. Ondanks dat er in 2021 nog een aantal lockdowns plaatsvonden, waarbij meer thuiswerken veelal resulteert in een toename in huishoudelijk afval en een afname in bedrijfsafval, werden er minder zolders en schuren opgeruimd. Mede hierdoor was het minder druk op de milieustraten dan een jaar daarvoor.

De hoeveelheid restafval is een belangrijke VANG-indicator. Het betreft de totale hoeveelheid huishoudelijk restafval en grof restafval dat afgevoerd wordt naar de afvalverbranding. In de benchmark vindt een correctie plaats op het nagescheiden (grof) afval. Grondstoffen die na inzameling uit het (grof) restafval zijn gehaald, worden van de hoeveelheid restafval afgetrokken.

Ontwikkeling hoeveelheid restafval per inwoner

Ontwikkeling HHA.png
Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.