NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Incorrecte waarde in calculator Leidraad Fysieke Belasting Huisvuilbeladers

Datum: 08-10-2020
In mei 2020, na jarenlang overleg, werd besloten dat werkgevers- en werknemersorganisaties tot geen akkoord zouden komen met betrekking tot de nieuwe zogenaamde ‘Leidraad Fysieke Belasting Huisvuilbeladers’. Deze leidraad zou de opvolger zijn van de welbekende P90-norm. Omdat er geen akkoord werd bereikt, werd de nieuwe leidraad ook niet opgenomen in de Arbocatalogus Afvalbranche.

Desondanks was het wel mogelijk met de nieuwe leidraad aan de slag te gaan, mits men het gebruik van deze calculator wist te onderbouwen.

Recent kregen de NVRD en VA ter ore dat VHP Human Performance een foutieve calculator met beide partijen heeft gedeeld. Helaas is er bij het maken van de calculator en de uitwerking hiervan een fout gemaakt in de hoeveelheid zakken en het bijbehorende tonnage bij plastic/PMD. In het verantwoordingsdocument staat een waarde van 2499 colli, met een tonnage van 2,52. In de calculator werd nog gerekend met getal wat naar aanleiding van een pilotstudie nog aangepast moest worden, dit is echter niet gebeurd. Inmiddels hebben beide partijen een juiste calculator mogen ontvangen. Deze is hier terug te vinden. En u kunt hier klikken voor de uitwerking.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.