NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Inzamelen en verwerken afval en vuilnis net als eerder aangemerkt als vitale en maatschappelijke taak

Datum: 14-12-2020
Vanavond heeft het kabinet een strenge lockdown afgekondigd. Het inzamelen, vervoeren, recyclen en verwerken van afval en vuilnis evenals het beheer van openbare ruimte is net als eerder aangemerkt als vitale en maatschappelijke taak. Dat geldt ook voor gladheidsbestrijding. 

Hierbij houden werknemers in vitale beroepen ook recht op kinderopvang en opvang door de basisschool. Immers, als afval niet of beperkter wordt opgehaald, en de openbare ruimte niet of minder zou worden schoongehouden, heeft dat direct grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. 

Het werk van de leden van de NVRD gaat dan ook tijdens de lockdown ‘gewoon’ door. Uiteraard treffen onze leden de benodigde maatregelen om medewerkers te beschermen evenals bezoekers van bijvoorbeeld de milieustraten. Daarbij zijn de overheidsmaatregelen en het in het voorjaar opgestelde protocol uit de sector leidend.

Download hier het protocol 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.