NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Inzameling flatscreens op milieustraten gewijzigd

Datum: 09-04-2020
Naar aanleiding van opmerkingen die ILT de afgelopen tijd heeft gemaakt over de inzameling van flatscreens in de ongesorteerde containers voor AEEA en de gevaren die breuk hiervan opleveren, blijken aanpassingen nodig in de wijze waarop deze flatscreens worden ingezameld en opgeslagen. Om breuken te voorkomen die door het schuiven tijdens het transport of door het stapelen van apparaten ontstaan, zijn aanvullende inzamelmiddelen nodig.

Uitvoeringsorganisaties Weee Nederland en Wecycle hebben dit opgepakt en een aantal proeven uitgevoerd om te bepalen welke middelen hiervoor geschikt zijn. Beide organisaties staan hierover in nauw contact met de ILT en inmiddels zijn en worden per locatie de geschikte inzamelmiddelen (inzamelboxen, IBC’s) verstrekt aan gemeenten. Een groot voordeel van de extra inzamelmiddelen is dat de flatscreens maar ook andere kleine apparaten in een betere staat bij de overslaglocaties aankomen waardoor een hoogwaardiger vorm van recycling mogelijk wordt (zoals onderdelen recovery).

Zowel WEEE Nederland als Wecycle hebben hun gemeentelijke contractpartners geïnformeerd over de aanvullende inzamelmiddelen die in de AEEA-container geplaatst kunnen worden. Ook stellen beide organisaties instructie- en communicatiemateriaal beschikbaar zodat zowel medewerkers als inwoners goed geïnformeerd kunnen worden. Voor specifieke vragen of ondersteuning kunnen gemeenten contact opnemen met hun contactpersoon. Daarnaast is meer informatie in onderstaande artikelen te vinden.

Links:

https://issuu.com/nvrd/docs/gram_februari_2020_def_/1?e=3505883/75993647

https://weee.nl/nl/nieuws/inzameling-flatscreens-monitoren-vanaf-nu-apart

https://weee.nl/nl/nieuws/inzameling-flatscreens-milieuvriendelijker

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.