NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Is iets afval als er een vergoeding tegenover staat?

Datum: 04-03-2021
Met enige regelmaat komen bij de NVRD ledenvragen binnen met ongeveer dezelfde inhoud. De NVRD heeft daarom op de website een dossier Veelgestelde Juridische Vragen opgenomen. Daar worden verschillende juridische vragen beantwoord, bijvoorbeeld of een minicontainer door een inwoner mag worden geweigerd en hoe de besluitvorming rond plaatsing van (ondergrondse) containers eruit moet zien.

Nieuw in het dossier Veelgestelde Juridische Vragen is de beantwoording van de vraag wanneer iets kwalificeert als afval en hoe dat zit als er een vergoeding tegenover staat. De NVRD heeft deze vraag in samenwerking met Hekkelman beantwoord. Bent u benieuwd met welke feiten en omstandigheden rekening gehouden moet worden bij beoordeling van de vraag afval of geen afval, bekijk de beantwoording in het dossier Veel gestelde Juridische vragen

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.