NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

ISWA aanwezig bij COP26

Datum: 26-10-2021
Als waarnemer bij het Klimaatverdrag is ISWA aanwezig bij de COP26 in Glasgow om het belang van duurzaam afvalbeheer te benadrukken bij het behalen van de klimaatdoelstellingen. In de recent aangenomen ‘Declaration on Climate Change and the Waste and Resource Management Sector’ benadrukt ISWA nogmaals dat het voorkomen van ongecontroleerd afvalbeheer en het voorkomen van het storten van bioafval ca. 5 tot 10% broeikasgas uitstoot kan tegengaan.

Maatregelen gericht op duurzaam afvalbeheer, zoals afvalpreventie, recycling en energieterugwinning kunnen nog eens ca. 5 tot 10% extra bijdragen. Het bevorderen van duurzaam afvalbeheer is dan ook essentieel bij het tegengaan van klimaatverandering. ISWA roept de COP26 partijen daarom op om de impact van duurzaam afvalbeheer te erkennen en mee te nemen in de internationale klimaataanpak. Zie ook https://www.iswa.org/blog/iswa-joins-the-un-climate-change-conference-cop26/?v=796834e7a283

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.