NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Juridisch kader ‘Hergebruik, demontage en reparatie Milieustraat’

Datum: 13-10-2021
Er is binnen de circulaire ambachtscentra veel aandacht voor het anders sorteren en hergebruiken van het grof huishoudelijk afval dat op de milieustraat wordt gebracht. Maar de vraag is welke wet- en regelgeving van toepassing is als herbruikbaar of te repareren producten en materialen er uit worden geselecteerd, mogelijk naar elders worden vervoerd en vervolgens weer als product worden verkocht.

Aan de hand van een artikel op de website van circulair ambachtscentra wordt hier uitleg over gegeven.

Voor het artikel en het juridisch kader is er onderzoek gedaan bij twee praktijkcases. Juristen van RWS en I&W hebben de aanpak en het kader vervolgens getoetst en er een artikel over geschreven. Het artikel gaat in op de einde afval status, demontage en elektronische apparaten. En het geeft handvaten om activiteiten hoger dan recycling op de R-ladder mogelijk te maken. Het volledige artikel is te lezen op de website van circulaire ambachtscentra: https://circulairambachtscentrum.nl/nieuws-achtergronden/2021/voorbereiden-hergebruik-afval-milieustraat/

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.