NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Keramische kookplaten niet in de vlakglascontainer

Datum: 12-01-2023
Vlakglas Recycling Nederland zamelt op bijna iedere milieustraat in Nederland het vlakglas in. De laatste tijd komen zij steeds vaker keramische kookplaten, waar de elektronica van af is gehaald, tegen in de vlakglascontainer. Keramisch glas is zeer schadelijk bij de productie van nieuw glas. De recyclaars en glasfabrikanten voeren hier een zero tolerance beleid op. Zodra deze vorm van glas is gebroken, is het namelijk niet meer volledig handmatig te verwijderen uit de container.

​Om te voorkomen dat Vlakglas Recycling Nederland grote partijen vlakglas moet weggooien vanwege vervuiling, hebben zij in de afgelopen jaren de grotere containers vervangen voor kleine containers. De beheerder van de milieustraat ziet dan sneller bepaalde vervuilingen en kan deze alsnog verwijderen. Door de nieuwe manier van inzamelen is meer hergebruik mogelijk. Vanaf de milieustraten gaan de ingeleverde apparaten naar sorteercentra waar de afgedankte apparaten worden gesorteerd naar fracties. Voor iedere fractie zijn er één of meerdere gespecialiseerde verwerkers in Nederland aanwezig, waar de apparaten worden verwerkt tot grondstoffen die opnieuw ingezet kunnen worden. Circa 95% van de materialen van alle ingeleverde apparaten kan zo nuttig toegepast worden.

Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.