NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Kickstart Landelijk Traineeship Circulaire Economie

Datum: 16-09-2022
Op 1 september ging het landelijke traineeship Circulaire Economie van start. Op vrijdag 9 september was het tijd voor de dertien trainees om elkaar voor het eerst te ontmoeten. Ondanks de nationale NS-stakingen vonden zij allemaal hun weg naar ons NVRD-kantoor in Arnhem.
Aan de hand van een presentatie en een zelfgekozen voorwerp stelde ieder van hen zich voor. Een uiteenlopende groep jonge professionals. De gelijkenis? Een intrinsieke motivatie om bij te dragen aan de circulaire economie van de toekomst.

De komende twee jaar gaan de dertien trainees bij verschillende leden van de NVRD aan de slag. In een roulerend programma, waarin zij na acht maanden wisselen van organisatie, doen zij een brede kennis en veel ervaring op in de afval- en reinigingsbranche. 

Net zo enthousiast als de trainees zijn de deelnemende organisaties. Al in de eerste week stonden er interessante activiteiten op het programma. Zo zijn meerdere trainees al een dag mee geweest op de vuilniswagen, sluiten ze aan bij verschillende vergaderingen en gaan zij een dag op pad met de directeur. Kortom, een kickstart!

Wij kijken uit naar het vervolg en zijn erg nieuwsgierig naar wat de frisse blik van de trainees onze branche gaat brengen. De NVRD heeft dit traineeship opgezet met, bij en voor haar leden. Een eerste editie die zeker een vervolg gaat krijgen. 

Meer weten? 
Neem dan contact op met onze collega Vera ScherdersMeer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.