NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Kom alleen naar de milieustraat als het echt moet

Datum: 17-03-2020
De NVRD ontvangt steeds meer signalen dat mensen de pandemie gebruiken om hun huis eens flink op te ruimen. Afval dat thuis niet weggegooid kan worden, wordt in veel gevallen naar de milieustraat gebracht. Hier gelden dezelfde maatregelen als in heel Nederland afgekondigd. Houd 1,5 meter afstand en blijf binnen als je milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn etc.

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. De afvalsector doet daarom ook een dringende oproep om niet naar milieustraten te komen met milde klachten en alleen naar de inzamellocaties te gaan als het echt noodzakelijk is. Oude spullen even bewaren en over een paar weken wegbrengen heeft de voorkeur.

Op dit moment werkt de NVRD samen met de Vereniging Afvalbedrijven en de BRBS aan berichtgeving hoe we als afvalbranche met de pandamie omgaan. Hierover staan wij in nauw contact met het ministerie.

Meer informatie volgt.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.