NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Komende week is Nationale Recycleweek E-waste

Datum: 08-10-2020
Gemeenten worden opgeroepen om ook dit jaar tijdens de Nationale Recycleweek van 12-18 oktober aanstaande extra aandacht te besteden aan de inzameling van e-waste (kapotte lampen en apparaten). Hierbij kunnen gemeenten gebruik maken van de informatie die te vinden is via het platform www.HeelHollandRecyclet.nl en via samenwerkingspartners Wecycle en Weee Nederland.

Zo voert Wecycle in deze week weer speciaal campagne om de inzameling van e-waste te stimuleren en de verschillende inzamelpunten onder de aandacht te brengen. Zowel op de milieustraat, bij de kringloop en andere inzamelpunten, online met inluencers als via lokale campagnemiddelen wordt hier aandacht aan besteed. De communicatiekit met teksten en beelden van de acties zijn te vinden via https://communicatiekit.wecycle.nl/. Daarnaast zorgt Weee Nederland www.weee.nl.nl ervoor dat rond de Nationale Recycleweek de prijsuitreikingen van de E-waste races nog feestelijker worden en zal er op milieustraten en in winkels extra aandacht voor e-waste recycling zijn.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.