NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Kostenplaatje Van Afval Naar Grondstoffen

Datum: 20-10-2020
Veel gemeenten worstelen met de afvalstoffenheffing die ze ieder jaar zien stijgen. En dat terwijl deze gemeenten eerder hun inwoners de belofte hebben gedaan dat goed scheiden geld oplevert. Leg dat maar eens uit aan de wethouder die de verhoging moet toelichten in de gemeenteraad. Gelukkig is het allemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt en is het ook allemaal goed uit te leggen mits je wat kennis hebt hoe de afvalstoffenheffing is opgebouwd en hoe je hier in kan sturen.

Welke kosten mag je wel en welke mag je niet uit de afvalstoffenheffing dekken? En wat is redelijk en billijk? Hier gaat de NVRDtalk over op 12 november 2020. Jan Willem van Dalen legt dan uit hoe de afvalstoffenheffing zich verhoudt tot de gemeentefinanciën. Hij zal antwoord geven op vragen als: Hoe is de afvalstoffenheffing opgebouwd? Welke elementen zijn beïnvloedbaar en hoe werkt dat? Bijzondere aandacht is er voor diftar: hoe wordt dan e.e.a. verrekend en wat zijn daarin te nemen keuzes (met hun voor- en nadelen). 

Kortom: Wil je meer informatie over de kosten en baten van Afvalbeheer en hoe je daar invloed op uitoefent, meld je dan aan voor deze NVRDtalk

Datum en tijdstip:
donderdag 12 november 2020 - 15:00 - 16:00
Locatie:
Online via ZOOM
 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.