NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Kringloopwinkels worden overladen met goederen

Datum: 20-03-2020
De ene na de andere winkelketen sluit haar deuren, maar veel kringloopwinkels proberen zo lang mogelijk open te blijven, ook al zien zij de klandizie snel afnemen. Wel is duidelijk merkbaar dat Nederland deze periode van thuiswerken gebruikt om het huis een grondig op te ruimen. Eerder deze week deed de NVRD al een oproep om alleen naar de milieustraat te komen wanneer dat echt moet. Gisteren deed de BKN (Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland) de oproep om  niet massaal spullen in te leveren omdat de magazijnen anders vollopen.  

De meeste Kringloopbedrijven zamelen ook nog steeds herbruikbare goederen in. Door de landelijke maatregelen tegen het coronavirus, zitten veel mensen op dit moment thuis. Veel mensen besluiten het huis op te ruimen en bruikbare huisraad wordt in grote getalen naar de lokale kringloop gebracht. Omdat de overheid adviseert om contact te vermijden, blijft het bezoek aan de winkels juist achter. Het gevolg hiervan is dat de magazijnen van kringloopwinkels vollopen.

Oproep
Leonie Reinders, directeur BKN: “Hoewel de kringloopwinkels nog steeds erg blij zijn met uw bruikbare spullen doen wij nu wel een oproep het brengen van goederen voorlopig uit te stellen. Gooi uw spullen niet weg. Heeft u een eigen garage of schuur, sla uw goederen voor de kringloop dan voorlopig thuis op. Als het niet anders kan, kunt u nog steeds uw goederen komen brengen.”

Meer informatie:

Persbericht BKN: Kringloopwinkels proberen het vol te houden

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.