NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Leernetwerken kwaliteit: excursie gft-verwerking en textielsorteercentrum 21 oktober

Datum: 14-10-2021
Donderdag 14 oktober sluit VANG-HHA de leernetwerken kwaliteit gft-afval en textiel af. Onder andere monitoring, inzameling, communicatie, handhaving en samenwerking met de verwerker zijn uitgebreid aan bod gekomen tijdens  vier interactieve sessies met gemeenten en inzamelaars. Als afsluiter organiseren we een interessante excursie waarbij de kwaliteit van gft-afval en textiel weer centraal staat.

Op 21 oktober beginnen we de dag in Wilp waar we een rondleiding krijgen op de composteerinstallatie van Attero. Na de rondleiding is er een korte inhoudelijke sessie over de kwaliteit van gft-afval en wordt een lunch verzorgd. Daarna vertrekken we naar het nabijgelegen Deventer (ca. 15 minuten met eigen vervoer) om het textielsorteercentrum van Reshare van binnen te bekijken.

Wil je meer weten over de kwaliteit van gft-afval en textiel of wil je wel eens zien hoe gft-afval en textiel in de praktijk verwerkt worden? Meld je dan hier aan voor de excursie. Deelname is gratis en staat open voor medewerkers van gemeenten en inzameldiensten.

Programma (indicatief):

10:00 rondleiding bij composteerinstallatie Attero, Sluinerweg 12, 7384 SC Wilp

Ca. 11:30 inhoudelijk gedeelte kwaliteit gft-afval, aansluitend lunch

Ca. 13:30 Rondleiding bij Reshare Textielsorteercentrum Deventer, Nering Bögelweg 42, 7418 HJ Deventer

Ca. 14:30 inhoudelijk gedeelte

Ca. 15:30 afsluiting

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.