NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Leernetwerken textiel en gft-afval van start!

Datum: 28-09-2021
De leernetwerken textiel en gft-afval zijn gestart! Tijdens alle leernetwerken zoomen wij in op onderwerpen die belangrijk zijn voor de kwaliteit van textiel en gft-afval. Op 16 september jl. stonden de onderwerpen inzameling en monitoring centraal. Een succesvolle eerste editie waar kennisuitwisseling over gft-afval en textiel inzamelbeleid en kwaliteit centraal stonden.

Beleidsmedewerkers van gemeenten en publieke inzamelaars kwamen in een kleine online setting bij elkaar. Kennis en ervaringen werden door de diverse sprekers en deelnemers met elkaar uitgewisseld. Daarnaast ontstonden er interessante discussies over zaken die een rol spelen bij de kwaliteit van textiel en gft-afval. Denk bijvoorbeeld aan de voor- en nadelen van wel/niet ondergrondse inzameling en het belang van nauw contact met de chauffeur die de inzameling verzorgt. Deze persoon heeft vaak ontzettend veel kennis over waar het mis gaat en waarom.

VANG-HHA organiseert deze leernetwerken speciaal voor beleidsmedewerkers (van de gemeente en publieke inzamelaars) die de kwaliteit van gft-afval en/of textiel willen verbeteren. Wilt u nog deelnemen aan de komende leernetwerken geef u dan nu hier op.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.