NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Meld je nu aan voor de VANG Academie Textiel

Datum: 18-01-2023
Namens VANG Huishoudelijk Afval starten Rijkswaterstaat en de NVRD met het aanbieden van diverse academies om gemeenten te helpen bepaalde grondstofstromen te optimaliseren. We trappen af met de VANG Academie Textiel. Deze gaat in 2023 van start! Het is nu mogelijk om je aan te melden.
Tijdens de gratis VANG Academie praten wij je in vier dagen bij over alle relevante onderwerpen op het gebied van textielinzameling en - verwerking. Van inzamelmiddelen, kwaliteit, communicatie en handhaving tot sortering en aanbestedingen. Gelijktijdig ga je actief aan de slag met een plan van aanpak voor verbetering van de textielinzameling en verwerking binnen jouw eigen gemeente of jouw publieke bedrijf. RWS en NVRD ondersteunen je bij de uitvoering van dat plan van aanpak, terwijl je ook kunt leren van de ervaringen van andere deelnemers. Na afronding van de VANG Academie heb je de instrumenten in handen om de inzameling en verwerking van het textiel in jouw gemeente, zowel kwalitatief als kwantitatief, te optimaliseren.  

Het programma 
  • We starten op 16 maart met een excursie, een uitgebreide introductie in de textielketen en een update over de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor textiel. Vervolgens breng je de stand van zaken rond textielinzameling en -verwerking binnen jouw eigen gemeente in kaart. Je wordt daarbij geholpen door zowel een handboek als een werkboek. 
  • Op 16 mei komen inzamelmiddelen, transport, communicatie en gedrag, handhaving en aanbestedingen & contracten aan de orde. Naar aanleiding van dag twee ga je aan de slag met een verbeterplan voor textiel. 
  • Op 15 juni bespreken we jouw verbeterplan en waar mogelijk scherpen we deze aan, zodat je vervolgens met de implementatie van het plan van aanpak aan de slag kunt. Je wordt daarbij geholpen tijdens een 1-op-1 coaching sessie. 
  • Op de vierde en laatste dag op 9 november bespreken we met elkaar de stand van zaken van ieders plan van aanpak. 
Aanmelden
Er is slechts ruimte voor 15 deelnemers, dus wees er snel bij. Aanmelden doe je eenvoudig via deze pagina


Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.