NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Meld u nu aan voor de Afvalconferentie 2019

Datum: 12-09-2019
Op 2 oktober organiseren de NVRD en Vereniging Afvalbedrijven de Afvalconferentie 2019 in De Veerensmederij te Amersfoort. Dit jaar staan ontmoeting en trots centraal. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte en een aantal interessante deelsessies.

Plenair:

Ruben van Zwieten
Predikant en oprichter van De Nieuwe Poort op de Zuidas in Amsterdam en aan het Weena in Rotterdam, huizen voor ontmoeting en inspiratie. En van zingevingshotel El Nuevo Puerto in Valencia. Voorzitter 75 jaar bevrijding Europa. Verkozen als Young European Leader klas 2019: 40 mensen onder de 40 jaar.

Ruud Sondag
Ruud Sondag wordt nog altijd vereenzelvigd met Van Gansewinkel, de afvalverwerker waar hij van 2001 tot 2012 aan het roer stond. Hij bouwde het bedrijf om van een traditioneel afvalbedrijf tot een organisatie waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Deelsessies:

Bij het versturen van de vooraankondiging is de vraag gesteld wie u wil ontmoeten tijdens de Afvalconferentie 2019. De deelsessies zijn op basis van deze uitvraag ingevuld.

Nedvang:
Naast kwantiteit is ook kwaliteit van belang voor de grootschalige toepassing van recyclaat. Dit geldt voor alle individuele stappen in de recyclingketen, van ontwerp tot en met het product waarin recyclaat is toegepast. Kwaliteit uit zich in bruikbare grondstoffen, transparante processen en goede samenwerking tussen partijen in de keten. Nedvang vertelt in deze sessie vanuit haar ervaring over de ontwikkeling van kwaliteit in ketens, inclusief een visie op de toekomst.

Rijkswaterstaat (RWS): 
Rijkswaterstaat is een belangrijke speler in het afvaldossier. Als uitvoerder van het ministerie liggen er heel veel vraagstukken bij RWS. Van duurzame gebiedsontwikkeling tot energieneutraal en circulair werken. Waar houdt RWS zich nu precies mee bezig en hoe gaat de organisatie te werk?

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG): 
Voor VNG is het afvaldossier van groot belang. Hoe werkt de VNG, hoe is men georganiseerd? Waar is VNG trots op? Beleidsmedewerker Mark van Waas geeft met een aantal actieve leden hierover een presentatie.

Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV):
Een sessie over de uitdagingen die er zijn bij het toepassen van kunststofrecyclaat (o.a. in verpakkingen). Naast de theorie komen er in deze sessie ook een aantal praktijkvoorbeelden aan bod, waarbij geïnnoveerd wordt in de toepassing van gerecycled kunststof. Landelijk zijn er al diverse pilots zoals bijvoorbeeld het vervaardigen van straatkolken van PCR, Rotatiegieten met een deel van de mix kunststoffen of het ontgeuren van recyclaat.

Voor meer informatie en aanmelden: www.afvalconferentie.nl

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.