NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Met gedragskennis nog betere afvalscheiding, zes inspirerende artikelen

Datum: 10-10-2019
VANG-HA heeft drie gedragsbureaus gevraagd om in de wereld van de afvalscheidende burger te duiken. Wat is makkelijk en wat is moeilijk? En met welke oplossingen zijn mensen goed geholpen? De bureaus bundelden hun inzichten in zes korte artikelen met daarin hun visie. Een aantal met praktische tips, een aantal met hun advies voor de toekomst. Op basis van hun eigen expertise zijn deze artikelen tot stand gekomen. Een interessante inspiratiebron voor medewerkers van gemeenten en afvalinzamelaars. De artikelen kunt u hier downloaden.
  • Het eerste artikel richt zich op de bijplaatsingen problematiek en geeft tips om sluikstort tegen te gaan.
  • Het tweede artikel gaat over PMD en hoe de afvalscheiding van deze stroom goed kan uitleggen aan bewoners.
  • Artikel nummer drie verdiept zich in de GFT en GFE inzameling. Hoe haal je meer en beter gft op bij hoog- en laagbouw?
  • Het vierde artikel gaat over het effect van chronische stress op afvalscheiding. Wat is de invloed van stress op het gedrag van mensen?
  • Artikel vijf richt zich op het communiceren van afvalscheiding en dat bronscheiding en nascheiding niet zonder elkaar kunnen.
  • Het laatste artikel blikt vooruit op de toekomst en hoe we afvalregels kunnen versimpelen.

Veel van deze onderwerpen zijn dit jaar ook langs gekomen op de drukbezochte gedrag- en communicatiecursussen. Meer informatie over gedrag en communicatie kunt u vinden op de website van VANG-HHA en in de kennisbibliotheek.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.