NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Milieustraatbezoek op afspraak succes in Zoetermeer

Datum: 27-05-2020
Sinds de lock-down is de drukte op de milieustraten in Nederland aanhoudend groot. Zo ook in Zoetermeer. Door lange wachttijden, het niet respecteren van de 1,5 meter en zelfs agressie tussen de wachtenden kon de veiligheid van medewerkers en bezoekers niet meer gegarandeerd worden en is op 20 maart besloten de milieustraat te sluiten. Daarna heeft men gewerkt aan een oplossing om het aantal bezoekers te reguleren.

Er is gekozen voor een oplossing waarbij bezoekers zich vanaf 1 mei voor een tijdsslot van een kwartier kunnen inschrijven voor een bezoek aan de milieustraat. Aan de hand van kentekens wordt gecontroleerd wie er toegang krijgen. Voor het maken van afspraken is er uiteindelijk gekozen voor een online-tool. Het sturen op bezoekersstromen heeft een positief effect. Het aanbod aan bezoekers is gelijkmatig verdeeld over de dag en er ontstaat een snellere doorstroming omdat bezoekers overal bij kunnen.

Via deze link kunt u het uitgebreide artikel lezen.

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.