NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nationale Kringloopweek: 3 tot en met 9 oktober

Datum: 01-10-2020
Sinds 2009 organiseert BKN de Nationale Kringloopdag (NKD). Een van de belangrijkste doelen van deze dag is veel bestaande en nieuwe klanten in de winkel krijgen, op de dag zelf, maar ook in de weken ervoor en erna. Dit jaar zal de NKD anders worden vorm gegeven dan voorheen, omdat veel kringloopwinkels grote aantallen klanten nu niet aankunnen in verband met de 1,5 meter samenleving. De NKD wordt daarom omgedoopt tot NKW: Nationale Kringloopweek met als thema ‘De kracht van de Kringloop’. De campagne zal zo veel mogelijk online plaats vinden om iedereen te laten zien welke positieve impact de 100%Kringloopbedrijven maken op het gebied van mens en milieu!

Tijdens de Nationale Kringloopweek maakt het publiek kennis met deze bijzondere branche. In kringloopwinkels krijgen zowel spullen als mensen een tweede kans. Om het publiek te laten zien welke goede dingen 100%kringlooporganisaties doen voor mens, milieu en markt start de branchevereniging op 3 oktober een online campagne waarbij elke dag een ander thema centraal staat. Dit kan zijn het milieu, werkgelegenheid of de unieke ervaring van tweedehands winkelen.

Maatschappelijke functie
Dat de maatschappelijke functie van 100%Kringloop winkels heel belangrijk is bevestigt een recent onderzoek van I&O Research. 84% van de ondervraagde Nederlanders vindt dat Kringloopwinkels een belangrijke impact hebben op het milieu en de werkgelegenheid. Niet alleen bespaarden de 100%Kringloop winkels in 2019 130 miljoen kilo CO2 met het hergebruik van producten en materialen ook bood de branche werk- en leerplekken aan bijna 11.000 mensen. Veel van deze mensen kunnen een steuntje in de rug gebruiken, omdat ze gehandicapt zijn, langdurig werkloos of op een andere manier een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt hebben.

Nationale Kringloopweek
Tijdens de Nationale Kringloopweek maak je kennis met allerlei aspecten van 100%Kringloop. Zo worden er portretten gedeeld van mensen die bij kringlooporganisaties werken. Maar je krijgt ook tips via o.a. Facebook hoe je oude spullen kunt opknappen tot een mooi nieuw product. En verder is er op 10 oktober, direct na de dag van de duurzaamheid, een bijzondere actie in samenwerking met Vattenfall en Signify/Philips LED, die alle lampen die te koop zijn in de 100%Kringloopwinkels gratis voorzien van duurzame ledlampen. Mis niks tijdens de NKW en kijk vanaf 3 oktober op Facebook, Youtube en de 100%Kringloop website!

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.