NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nationale recycleweek 14 tot 21 oktober

Datum: 29-08-2019
Gemeenten, producenten en retailers voeren in de week van 14 tot 21 oktober een mediacampagne om Nederlanders over te halen hun afgedankte elektronische en elektrische apparaten vaker in te leveren. In deze week zullen er landelijk radio spotjes worden uitgezonden en wordt er in landelijke dagbladen aandacht aan besteed. Ook gemeenten en publieke bedrijven zetten zich deze week actief in om aandacht te geven aan de inzameling van E-waste. Oude elektronische apparaten en lampen verdwijnen nog te vaak in het restafval en dat is zonde.

Gemeenten en publieke bedrijven kunnen in de week van 14 tot 21 oktober inwoners actief oproepen om elektrische apparaten en lampen in te leveren bij de milieustraat (of op de daarvoor bestemde plekken bij retailers). Er is een speciale communicatie toolkit samengesteld om hierbij te helpen. Daarnaast stelt LightRec per milieustraat 100 educatieve kaartspellen ter beschikking. Gemeenten kunnen met behulp van de ze kaartspellen consumenten oproepen naar de milieustraat te komen. Bij inlevering van bijvoorbeeld  3 spaarlampen, armaturen of andere elektrische apparaten kunnen gemeenten dan een spel kaarten cadeau doen. Voorwaarde is wel dat lampen en armaturen wel apart genoemd worden in de communicatie naast elektrische apparaten. Eind augustus ontvangen alle gemeenten hier een mail over van LightRec/Wecycle.

Doe mee!
Lokaal kun je de week natuurlijk zelf invullen. Bijvoorbeeld door er acties aan te koppelen als mensen meerdere afgedankte apparaten en lampen inleveren op de milieustraat of als ze nog werken naar de kringloop te brengen. Dit kan natuurlijk ook door een dag in de week te kiezen waar je de focus op legt. Ook in aanloop naar de week is communicatie belangrijk.
De toolkit vind je hier: http://iedereenrecyclet.nl/communicatiekit/
Tijdens de week zijn er spotjes te horen die verwijzen naar de website HeelHollandRecyclet.nl het is goed om hier even te checken op welke gegevens in je gemeente of inzamelgebied deze site uitkomt  http://www.heelhollandrecyclet.nl/

Heel Holland Recyclet is een gezamenlijk initiatief van RND, NVRD, Rijkswaterstaat, Stichting RTA, Techniek Nederland, Thuiswinkel.org, Stichting FIAR CE (TV en Audio), ICT Milieu, Stichting LightRec Nederland, SMR, SVEG, Stichting Witgoed, WEEENL , uitvoeringsorganisatie Wecycle en Stichting ZRN.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.