NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nationale recycleweek e-waste groot succes

Datum: 05-11-2019
Van 14 tot 21 oktober werd de Nationale Recycleweek georganiseerd die in het teken stond van e-waste. Gemeenten en publieke bedrijven hebben stuk voor stuk bijgedragen aan het  succes van deze week door deze landelijke actie lokaal te steunen.  

Nog te vaak blijft met name klein e-waste ongebruikt en vaak ook nog kapot op zolder en in keukenlaadjes liggen. Zonde wat het kan nog prima gerecycled worden.

Recycleweek
De Recycleweek werd landelijk uitgerold door het uitzenden van reclamespotjes, een VLOG van Stientje van Veldhoven en diverse persmomenten door de week heen van alle betrokken partijen zoals producenten, retailers, kringloop etc.

Recyclehuis
Gemeenten en publieke bedrijven plaatsten massaal de advertentie van de NVRD in de huis aan huisbladen. Deze advertentie is bedoeld om mensen bewust te maken van het aantal apparaten dat ze in huis hebben. Inmiddels heeft de NVRD meer dan 100 ingevulde huizen toegestuurd gekregen ne worden binnenkort de winnaars bekend gemaakt.

Podcast
Om nog wat meer aandacht aan deze specifieke actie te geven maakte Tjeerd de Groot van de NVRD een podcast waarin hij Mark Beumer van het Groene Brein het huis liet invullen en keken ze samen wat hij aan klein e-waste had liggen en wat hij daarvan weg zou kunnen brengen.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.