NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nieuwe adviezen rondom corona

Datum: 17-02-2022
Het OMT adviseert (en dit advies is overgenomen door het kabinet) om de isolatieperiode bij een positieve besmetting aan te passen van 7 naar minimaal 5 dagen met een maximum van 10 dagen. Iemand moet 24 uur klachtenvrij zijn om na vijf dagen weer naar buiten te kunnen.

​Het OMT adviseert om, conform het advies van de ECDC, gedurende de daaropvolgende 5 dagen een medisch mondneusmasker (minimaal type II) te dragen en de 1,5 m-afstandsnorm op te volgen. Concreet betekent dit dat iedereen vanaf 13 jaar in de eerste 5 dagen na de isolatieperiode een medisch mondneusmasker draagt op plaatsen waar nu ook het advies is een mondneusmasker te dragen. Te weten: in alle publieke binnenruimtes, zoals de supermarkt, het openbaar vervoer en in het onderwijs, en buiten op plaatsen waar geen 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het OMT adviseert dit specifieke mondneusmaskeradvies voor personen die net uit isolatie zijn, ongeacht het eventueel afschaffen van de mondkapjesplicht voor de algemene bevolking op publieke plaatsen in de toekomst.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.