NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nieuwe Deelnemingsovereenkomst met PRN

Datum: 01-04-2021
Gemeenten die zijn aangesloten bij het Papiervezelconvenant hebben van PRN onlangs een nieuwe deelnemingsovereenkomst ter tekening gekregen. Het papiervezelconvenant zelf is in 2018 al vernieuwd, maar de deelnemingsovereenkomst was hier nog niet op aangepast. Met de nieuwe overeenkomst wordt dat gat gedicht. De belangrijkste wijziging in de overeenkomst betreft de aangescherpte kwaliteitscriteria uit het papiervezelconvenant.

Het maximaal toegestane vervuilingspercentage is verlaagd van 5 naar 3%. Het meetprotocol hiervoor wordt in de komende periode nog vastgesteld. Tot die tijd gelden de bestaande afspraken tussen de gemeente en de afnemer. Daarnaast blijkt dat de afspraken met gemeenten tussen PRN (voor het grafisch papier) en het Afvalfonds Verpakkingen (voor de verpakkingen van papier en karton) niet meer op elkaar aansluiten. Daardoor dreigt een deel van ingezamelde papier tussen beide systemen in te vallen. In een bijlage bij de deelnemingsovereenkomst heeft PRN aangegeven hoe hiermee in de praktijk wordt omgegaan.

De NVRD heeft bij het tot standkomen van de nieuwe deelnemingsovereenkomst een adviserende rol gespeeld naar VNG. Meer informatie over het PRN-systeem en de nieuwe deelnemingsovereenkomst is te vinden op https://prn.nl/prn-en-het-prn-systeem/voor-gemeenten/

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.