NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

Nieuwe PMD campagne eind juni van start

Datum: 11-06-2020
Achter de schermen is er door het Afvalfonds verpakkingen, Nedvang, NVRD, VNG en Milieu Centraal gewerkt aan een campagne die over de inzameling van Plastic, Blik/metalen en Drankenkartons gaat. De campagne vloeit voort uit de afspraken van de vernieuwde Raamovereenkomst Verpakkingen.

Belangrijkste in deze campagne is dat deze zich vooral richt op hoe een product of een verpakking graag wordt ingezameld. Een vla-pak, leeg, een yoghurt beker, leeg en het deksel los etc.

Campagne
De campagne moet de kwaliteit van het ingezamelde PMD ten goede komen en vooral inwoners enthousiasmeren en aanzetten tot beter afvalscheiden. Er wordt een campagneomgeving ingericht waar gemeenten alle tools en middelen vinden om een eigen campagne kunnen voeren. Dit biedt vrijheid aan gemeenten welke middelen ze inzetten en vooral ook op welk moment ze de campagne lanceren. Daarnaast krijgen gemeenten ook handvatten hoe ze een succesvolle campagne kunnen voeren. De middelen zijn na 18 juni beschikbaar voor gemeenten om in te zetten.

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.