NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD Benchmark Huishoudelijk Afval gaat weer van start!

Datum: 16-02-2022
In de benchmark huishoudelijk afval van de NVRD vergelijken gemeenten en publieke organisaties hun aanpak en prestaties op het gebied van afval- en grondstoffenbeheer. Ook worden zij geprikkeld om te leren van elkaar door tijdens de benchmarkbijeenkomsten ervaringen en best practices uit te wisselen.

​Dit jaar begeleiden we de deelnemers actief met het in kaart brengen van grondstofketens: van inzameling tot en met verwerking. We faciliteren bij de datavergaring en organiseren ook een aantal interessante excursies bij verwerkers. In welke mate worden grondstoffen daadwerkelijk hergebruikt en op welke trede van de R-Ladder gebeurt dat? 

De circulaire indicatoren van de benchmark vormen een waardevolle aanvulling op de bestaande VANG-indicatoren en bieden inzicht in wat het daadwerkelijke milieurendement is van uw afval- en grondstoffenbeleid. 

Klik hier voor meer informatie

Klik hier om u aan te meldenMeer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.