NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD gaat partnerschap aan met Managing Public Space

Datum: 19-07-2021
Een schone en aantrekkelijke leefomgeving is één van de vier hoofdthema’s uit de meerjarenstrategie van de NVRD.  De NVRD is sinds haar oprichting in 1907 een branchevereniging voor de afval- en reinigingstaken waarbij we de laatste jaren bij een groot aantal leden een verbreding zien naar het Beheer van de Openbare Ruimte. Dit is niet vreemd omdat het belang van beheer toeneemt. Niet alleen voor de leefbaarheid van een stad of dorp. De buitenruimte is ook waardevol als het gaat om de realisatie van doelen op maatschappelijke thema’s als hittestress, wateroverlast, circulariteit en biodiversiteit. Omdat er veel meer (wetenschappelijke) kennis over het Beheer van de Openbare Ruimte is die wij onmogelijk zelf kunnen ontsluiten zijn we een strategische verbinding aangegaan met Stichting Managing Public Space.  

De stichting Managing Public Space (MPS) heeft als doel het versterken van het wetenschappelijk werk- en denkniveau in de beheerwereld. De stichting maakt de verbinding tussen praktijk en wetenschap door onderwijs en onderzoek. Dit wordt georganiseerd door Wageningen University (WUR), gefinancierd door Managing Public Space.

Managing Public Space organiseert, samen met de Wageningen Universiteit (WUR) onderwijs, onderzoek en bijeenkomsten. Bij de bijeenkomsten maakt de stichting de koppeling tussen beheer en wetenschap. Bijvoorbeeld in themasessies, waar wetenschappers in het thema Circulair beheer duiken en in ‘Walkshops’ neemt beheer wetenschappers mee de wijk in om van elkaar te leren.  Hieronder een greep uit de agenda voor de komende periode. Wij zullen de NVRD-leden via onze nieuwsbrieven en andere kanalen blijven informeren over deze activiteiten.

16 en 30 september: Walkshops, Kijk in de Wijk: samen met wetenschappers en beheerder door de wijk

14 oktober 2021: Leren en vooruitzien! – slotdebat –  meer info

25 november 2021: MPS is aanwezig op het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte – meer info volgt

Februari 2022: Start 2e reeks pilot vakken op master niveau aan Wageningen University – meer info volgt

 

Meer informatie over Managing Public Space

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.