NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD in adviesraad congres Future Green City

Datum: 01-03-2023
Het duurt nog even, maar in 2024 organiseren Stadswerk, VHG en VNG het internationale Future Green City congres. NVRD zit in de adviesraad van dit toekomstgerichte congres.

​Sluit de ogen en bedenk hoe steden over de hele wereld eruit zouden moeten zien in de toekomst. Op welke wijze komen we tot leefbare, groene, sociale en prettige steden die een plek bieden aan álle gebruikers? Mensen, mussen, mieren… Hoe bouwen we zodanig dat we klimaatadaptief zijn, en ingericht op de toekomst? En wat betekent dat voor steden in Afrika en Zuid-Amerika die nog in opkomst zijn, en wat voor historische steden in Europa en Azië? Wat zouden we vandaag de dag moeten doen, om de juiste besluiten straks te nemen? 

Die vragen en nog veel meer staan centraal in het internationale congres Future Green City dat georganiseerd wordt in Utrecht in 2024. Dat klinkt nog ver weg, maar noteer toch alvast: 23 tot en met 26 september 2024. De organisatie is in handen van Stadswerk, VHG en VNG Connect samen met World Urban Parks en International Federation of Municipal Engineering. 

Wij zitten in de adviesraad van dit bijzondere congres. De adviesraad is ingesteld om vanuit veel verschillende perspectieven naar de toekomstige groene stad te kijken, en op die manier een brede programmering te bewerkstelligen.

Meer nieuws

Meer artikelen lezen over dit onderwerp? Klik op een tag om gerelateerd nieuws te vinden:
Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.