NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD in contact met ministerie over papierinzameling en avondklok

Datum: 28-01-2021
Direct na de officiële aankondiging van de avondklok, ontving de NVRD vanuit verschillende leden vragen over de inzet van vrijwilligers bij de papierinzameling. We hebben deze signalen voorgelegd bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Tot op heden leidt dit niet tot aanpassingen of extra uitzonderingen.

De Rijksoverheid geeft op haar website duidelijk aan dat vrijwilligers géén Werkgeversverklaring kunnen ontvangen, met een uitzondering wanneer er sprake is van “noodzakelijke hulp aan een hulpbehoevende of medische hulp aan mens of dier. In andere gevallen moeten de activiteiten gedurende de dag plaats te vinden”. Deze gekozen regeling maakt dat papierinzameling met vrijwilligers, wat veelal in de avonduren plaatsvindt, bemoeilijkt wordt voor veel NVRD-leden.

Contact ministerie I en W
De NVRD heeft constructieve en goede contacten met het IenW en vraagt hen om aandacht en begrip voor de praktische consequenties van de avondklok voor de inzameling. De situatie van de afval- en reinigingsbranche wordt gehoord en meegenomen, maar tot op heden dringt het ministerie vooral aan op het vinden van pragmatische oplossingen.

 

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.