NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD meldpunt: Afvalaanbod bij huishoudens groeit

Datum: 16-04-2020
Als gevolg van meer thuiswerken, het hamsteren van boodschappen, de extra vrije dagen, de groei van online aankopen en het mooie weer melden leden steeds vaker dat het afvalaanbod of aanbiedpercentage bij huishoudens groeit. Dus niet alleen op de milieustraten maar ook bij de huis-aan-huis-inzameling.

Op dit moment proberen we, onder andere in het crisisteam PMD, glas en papier, in kaart te brengen hoe groot deze groei is waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met seizoensinvloeden en de afvlakking van het hamstergedrag. En niet overal in Nederland is de groei even groot. Om hier een landelijk beeld van te krijgen, willen we vragen om ervaringen, cijfers  en eventuele knelpunten met specifieke afvalstromen te melden bij het meldpunt@nvrd.nl

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.