NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD meldpunt: gemeenten vragen inwoners textiel even niet weg te brengen

Datum: 10-04-2020
Via het meldpunt komen steeds meer vragen en meldingen binnen over de textielinzameling. Gemeenten melden onder andere een toename van ingezameld materiaal, anderen vragen inwoners hun textiel nog niet naar de inzamelcontainers te brengen maar te bewaren en sommigen overwegen de inzamelvoorzieningen tijdelijk te sluiten. Een belangrijke reden is dat de sortering van textiel vanwege de landelijk afgekondigde maatregelen gedeeltelijk of helemaal stilligt en de afzet van textiel lastiger is geworden vanwege bijvoorbeeld het sluiten van de tweedehands afzetmarkten.

Textiel wordt dan ook steeds vaker opgeslagen. Bij het meldpunt komen de eerste berichten binnen over het volraken van de opslagcapaciteit. Over de ontstane situatie wordt inmiddels overleg gevoerd met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Rijkswaterstaat, VNG, VHT en natuurlijk met de inzamelende NVRD-leden.

Oproep gemeenten
In aanloop naar het paasweekend roepen verschillende gemeenten hun inwoners dan ook op hun textiel voorlopig en indien mogelijk thuis te bewaren. Textiel is een schone stroom die qua omvang niet zo snel in de weg staat. De belasting van inwoners lijkt daarmee beperkt. 

Landelijk
De NVRD krijgt nu de eerste signalen binnen. Dit betekent nog niet dat dit overal speelt of gaat spelen. Inwoners wordt geadviseerd om de berichtgeving van de plaatselijke inzamelaar in de gaten te houden.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Stuur een mail naar het NVRD meldpunt: meldpunt@nvrd.nl

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.