NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD meldpunt: Nog steeds ongekend druk op milieustraten

Datum: 30-03-2020
Bij het Meldpunt dat de NVRD de afgelopen week in het leven riep om knelpunten bij de inzameling van huishoudelijke afvalstromen te monitoren, komen sinds vrijdag regelmatig meldingen binnen. Een belangrijk aandachtspunt voor onze gemeenten is de enorme toeloop op de milieustraten. Al op 17 maart is door de NVRD de oproep gedaan om alleen naar de milieustraat te komen als het echt moet, maar nog steeds is de toestroom groot en lijkt een bezoek aan de milieustraat voor (te)veel mensen een 'uitje' in tijden van Corona.    

Gemeenten nemen dan ook maatregelen om hun medewerkers en bezoekers te beschermen. Uiteraard met de inachtneming van de 1,5 meter afstand en de algemene hygiëne maatregelen. Zo laat men slechts, afhankelijk van de grootte van de milieustraat, een beperkt aantal bezoekers tegelijk toe en kunnen beperkingen worden opgelegd aan de hoeveelheid mensen per auto (1 of 2). Daarnaast zetten leden bijvoorbeeld verkeersregelaars, BOA’s en zelfs beveiligers in, om de toestroom en toegang tot de milieustraat te reguleren en agressie als gevolg van het lange wachten waar nodig de kop in te drukken. Tot slot wordt er gekozen voor zoveel mogelijk contactloos betalen. Waar de veiligheid van de medewerkers en/of bezoekers niet kan worden gegarandeerd, worden milieustraten soms gesloten of zijn alleen in speciale gevallen op afspraak te bezoeken. Inwoners worden dan gevraagd hun grof afval zelf op te slaan of worden waar mogelijk doorverwezen naar milieustraten in de regio.

Gemeenten en inzamelbedrijven doen er met hun medewerkers alles aan om de milieustraten open te houden. Dit betekent vaak een extra inzet van medewerkers. Om de milieustraten open te houden worden bezoekers gevraagd om de medewerkers met respect te behandelen, afstand te houden en de instructies van de medewerkers goed op te volgen.

 

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.