NVRDNieuwsArtikel

Skip Navigation Linksdefault

NVRD organiseert deelsessie tijdens Nationale Conferentie Circulaire Economie

Datum: 20-01-2022
Maandag 7 februari organiseert de NVRD een deelsessie tijdens de jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire economie. Een deelsessie over producentenverantwoordelijkheid. In deze (digitale) sessie kijken we vanuit verschillende rollen in de keten hoe we het systeem van producentenverantwoordelijkheid (UPV) nog beter kunnen inrichten.
​Momenteel richt UPV zich nog voornamelijk op de afvalfase. Dat is zonde want een circulaire benadering vraagt namelijk dat er op alle schakels van de keten wordt gestuurd. Samen met stichting OPEN, de NVRD en Natuur en Milieu proberen we tot een aantal concrete handreikingen of aanbevelingen te komen om een UPV zo in te richten dat er meer gestuurd wordt op treden hoger op de r-ladder. Tijdens de sessie gaan de deelnemers en aanwezigen op een interactieve manier en vanuit verschillende rollen/perspectieven met elkaar in gesprek om na te denken over wat zij kunnen bijdragen aan een nieuwe en meer circulaire producentenverantwoordelijkheid.

Wilt u hier graag bij aanwezig zijn? Dat kan! U kunt zich aanmelden voor onze deelsessie 'Pionieren met producentenverantwoordelijkheid. Een UPV 2.0?' Via www.nationaleconferentiecirculaireeconomie.nl

Meer nieuws

Zoek je een artikel over een ander onderwerp? Gebruik dan het filter in ons nieuwsoverzicht:
 

Over NVRD

De NVRD verenigt de Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte. De NVRD ondersteunt hen bij het bereiken van hun doelstellingen en brengt professionals bij elkaar.